پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان فروش ۹ محصول مدیران خودرو به صورت نقد و اقساط (۲ دی ۱۴۰۳) + شرایط
سرخط خبرها

۷۵ درصد جمعیت کشور با صندوق‌های بازنشستگی ارتباط دارند | سهم پرداختی مستمری صندوق ۳۰ درصد بودجه عمومی است

  • کد خبر: ۲۰۵۶۲۹
  • ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲
۷۵ درصد جمعیت کشور با صندوق‌های بازنشستگی ارتباط دارند | سهم پرداختی مستمری صندوق ۳۰ درصد بودجه عمومی است
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: افزایش سن بازنشستگی، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و دریافت حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی توسط سازمان امور مالیاتی از چالش‌برانگیزترین بندهای مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش شهرآرانیوز علیرضا عسگریان پیش از ظهر امروز در حاشیه برگزاری همایش اختتامیه دوره آموزشی بیمه‌های اجتماعی با موضوعات "بازنشستگی در ایران، اقتصاد و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بازنشستگی، محاسبات بیمه‌ای و چشم‌انداز صندوق‌های بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه که با حضور محمدصادق غلامی؛ مشاور و سرپرست دبیرخانه هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی و صندوق‌های تابعه در ساختمان مرکزی سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: این دوره با حضور اساتید و با ارائه گواهی معتبر در روز‌های سیزدهم، چهاردهم، بیستم و بیست‌و‌یکم به مدت ۳۰ ساعت برگزار شد.

وی تصریح کرد: در این دوره آموزشی ابتدا مفاهیم بیمه‌های اجتماعی مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی تعریف شده و سپس گزارشی از وضعیت صندوق‌های بازنشستگی ارائه شد. بر اساس آمار صندوق‌های بازنشستگی در حدود ۷۵ درصد از جمعیت کشور مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی هستند.

عسگریان گفت: شاخص‌هایی از جمله نرخ جایگزینی (نرخ جایگزینی بیش از ۱۰۰ درصد) و نسبت پشتیبانی (بیشتر صندوق‌های نسبت پشتیبانی کمتر از ۳ دارند که وضعیت مناسبی نیست) و دیگر مؤلفه‌های مهم در این صندوق بررسی شد. سپس وضعیت بودجه‌ای این صندوق‌ها مورد بررسی قرار گرفت که نشان از وضعیت بحرانی این صندوق‌ها در تامین نقدینگی و انجام تعهدات آتی می‌دهد.

معاون وزیر رفاه ادامه داد: برای مثال نسبت مصارف به منابع نقدی در سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری به ترتیب برابر با ۱۲۲ درصد و ۲۷۰ درصد در سال ۱۴۰۱ بوده که نشان از کسری‌های هر دو صندوق می‌دهد و این در حالی است که بخشی از این کسری در سازمان تامین اجتماعی و برخی از صندوق‌ها به دلیل عدم ایفای تعهدات دولت در پرداخت بدهی خود به صندوق‌ها تشدید شده است. همچنین وجود قوانین هزینه‌زا بار مالی این صندوق‌ها را در طی سالیان مختلف با ۴۰ درصد افزایش داده است که کاملاً صندوق‌ها را به سمت ناپایداری مالی برده است.

معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در این دوره به ضرورت ایجاد نهاد تنظیم‌گر بیمه‌ای در صندوق‌های بازنشستگی پرداخته شد. بودجه صندوق‌های بازنشستگی در یک فضای مقایسه‌ای نزدیک به ۴۰ درصد بودجه عمومی کل کشور است، ولی ساز و کار این بودجه که ساختاری بین نسلی دارد به طور دقیق توسط یک نهاد تنظیم‌گر مستقل اداره نمی‌شود.

وی ادامه داد: در کنار این موضوعات وضعیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بازنشستگی مورد بررسی قرار گرفت که از مهم‌ترین چالش‌های بخش سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی می‌توان به وجود شرکت‌های زیان‌ده که توسط دولت به این صندوق‌ها واگذار شده است، اشاره کرد.

عسگریان افزود: عدم سرمایه‌گذاری مجدد این صندوق‌ها به دلیل پرداخت مستمری به بازنشستگان، مشکلات مدیریتی، وجود حوزه‌های مختلف بدون ارتباط زنجیره‌ای بین شرکت‌های ذیل صندوق‌ها از دیگر چالش‌های این صندوق این صندوق‌ها است.

معاون وزیر رفاه گفت: در ادامه این دوره آموزشی وضعیت نظام چند لایه بیمه و صندوق‌های بازنشستگی در دیگر کشور‌ها مورد بررسی قرار گرفت و به لزوم ایجاد نظام‌های بیمه‌ای مستمری پایه (با استفاده از مالیات) و بیمه‌های مکمل و صندوق‌های بیمه‌ای بیمه اختیاری اشاره شد.

وی اضافه کرد: از طرفی بند‌های مرتبط با صندوق‌های بازنشستگی در برنامه هفتم مورد بررسی قرار گرفت که از چالش‌برانگیزترین این مواد می‌توان به افزایش سن بازنشستگی، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، دریافت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی توسط سازمان امور مالیاتی و واگذاری شرکت‌های ذیل صندوق‌های بازنشستگی اشاره کرد. همچنین تاکید شد که هر تغییری در منابع و مصارف صندوق‌های بازنشستگی مستلزم بررسی و انجام محاسبات بیمه‌ای است تا این منابع بین نسلی دچار مشکل نشود و مبانی این محاسبات بیمه‌ای مورد بررسی قرار گرفت.

عسگریان تصریح کرد: در بخش درمان و سلامت نیز به ساختار حکمرانی سلامت در جهان، بیمه سلامت در ایران و جهان، آسیب‌شناسی نظام بیمه درمان و سلامت در ایران اشاره شد. در بخش چالش‌ها ابهام در حوزه‌های نظام سلامت کشور (تولیت، ارائه خدمت و تامین مالی در وزارت بهداشت تجمیع شده است) عدم ارتباط بین رشد هزینه‌های درمان و درآمد، سهم پایین بیمه‌ها در نظام سلامت مورد توجه قرار گرفت.

معاون وزیر رفاه گفت: در نهایت وضعیت صندوق‌های بازنشستگی و ارتباط آن با محیط کلان اقتصادی بررسی که تاکید شد که تورم حاصل شده از کسری این صندوق‌ها و اثر آن بر نظام بانکی و بودجه عمومی کشور می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. همچنین تغییرات ارز و تورم می‌تواند اثرات پررنگی بر سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی بگذارد. این نکته نیز بسیار مهم است که میزان مستمری پرداختی به بازنشستگان و حقوق و دستمزد کارکنان دولت در مجموع سهم ۴۵ درصدی از بودجه بدون استقراض دولت داشته و سهم مستمری پرداختی نزدیک به ۱۷ درصد بودجه عمومی بدون استقراض و سهم مستمری پرداختی پرداخت‌های تعهدی به صندوق‌های بازنشستگی نزدیک به ۳۰ درصد بودجه عمومی در سال ۱۴۰۲ می‌رسد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->